13 Οκτ 2014

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΤΙΝΑΖ»

Η δημοτική αρχή του Αιγάλεω, υπό τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, προτίθεται να ξεκινήσει τις εργασίες χτισίματος του χώρου πρασίνου «Πατινάζ», στο Μπαρουτάδικο. Επείγει, ισχυρίζονται, να χτιστεί άμεσα ο συγκεκριμένος χώρος, αλλιώς θα χαθούν – συμφώνα πάντα με τη δημοτική αρχή – 1,2 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ, για το χτίσιμο βρεφονηπιακού σταθμού. Την ίδια στιγμή απειλεί πως εάν δεν γίνει το συγκεκριμένο έργο, ο χώρος θα αποδοθεί προς εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την εποχή της τρόικα και των μνημονίων, είναι αφελές να πιστεύουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση κόπτεται για το που θα αφήνουν οι εργαζόμενοι τα παιδιά τους. Ίσα-ίσα το αντίθετο, το θεωρεί σπατάλη και αυτό το δείχνει ολοφάνερα με τις απολύσεις των εργαζόμενων στους δήμους, τις συγχωνεύσεις των σχολείων, την υπέρογκη αύξηση των τροφείων και τις διαρκώς μειούμενες δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας.

Τα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν δίνονται για να ανασάνει ο λαός – ποιός τον πνίγει αλήθεια; Δίνονται στοχευμένα και για συγκεκριμένους σκοπούς, προκειμένου να προωθηθεί η πολιτική του ξεζουμίσματος, του ξεπουλήματος και της εξάρτησης της χώρας στο ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο. Μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων προωθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια η αποβιομηχάνιση και το ξεκλήρισμα της αγροτιάς. Μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων σήμερα, προωθείται η πολιτική της ανεργίας και το χαμήλωμα των μισθών όπως συμβαίνει στις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Παλιότερα υπήρχε απαίτηση να λειτουργούν δωρεάν οι παιδικοί σταθμοί μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ σήμερα μας θέλουν να ζητιανεύουμε για κανένα κονδύλι, να πάρουν κανένα συμβασιούχο που θα κρατήσει το παιδί τα πρωινά. Μας κλέβουν εκατομμύρια καθημερινά από τους μισθούς, τους φόρους και τις περικοπές, και θέλουν να τους λέμε και ευχαριστώ για τα «κοινωφελή έργα» της «καλής» ΕΕ.

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ θα δοθούν για συγκεκριμένο λόγο, αλλιώς δε θα δίνονταν καθόλου. Γιατί άραγε επιλέχτηκε ο συγκεκριμένος χώρος πρασίνου και όχι κάποιο άλλο κτίριο που μαραζώνει εγκαταλειμμένο; Γιατί δεν δίνονται άραγε χρήματα για την επισκευή του παιδικού σταθμού «Μορμόλης» στο Λιούμη, αν όχι γιατί η επισκευή αυτού του χώρου ή του πρώην 15ου Δημοτικού Σχολείου θα κόστιζε λιγότερο από τα λεφτά του ΕΣΠΑ που θα τσέπωναν οι εργολάβοι; Εάν αύριο χτίσουν το σταθμό, ποιος μας διασφαλίζει ότι θα υπάρχουν και κονδύλια για να λειτουργεί ή θα μας πουν δυστυχώς επτωχεύσαμε, και μήπως να γίνει πολυκατάστημα ή ακόμα καλύτερα στρατόπεδο συγκέντρωσης μετανάστων; Γι’ αυτό σίγουρα θα υπάρξουν χρήματα. Με τον ίδιο εκβιασμό πάντα, προωθείται η πολιτική του κεφαλαίου, πατώντας στην ανάγκη του κόσμου για δουλειά. Με τη δικαιολογία του τουρισμού καταργούν τις εργασιακές σχέσεις φτιάχνοντας σύγχρονους σκλάβους και με την καραμέλα της ανάπτυξης καταστρέφουν δάση και ανθρώπους στην Χαλκιδική και ανοίγουν καζίνα στο Ελληνικό.

Η νεόκοπη δημοτική αρχή, καθοδηγούμενη από το ΣΥΡΙΖΑ, θέλει από νωρίς να κάνει το καλό παιδί και να περάσει τις εξετάσεις απέναντι στο κεφάλαιο και την ΕΕ για να πάρει το κυβερνητικό χρίσμα από τους εκμεταλλευτές του λαού. Το ίδιο καλό πρόσωπο έδειξε, όταν πριν λίγο διάστημα έστειλε τις λίστες αξιολόγησης των δημοτικών υπαλλήλων στον υπουργό Μητσοτάκη, δείχνοντας παράλληλα και το πραγματικό του πρόσωπο στους εργαζόμενους που θα απολυθούν. Συκοφαντούν τον αγώνα των κατοίκων, μιλώντας για «μικροιδιοτέλειες», τη στιγμή που υπηρετούν τους εργολάβους. Επικαλούνται το (ΠΑΣΟΚικής έμπνευσης) δημοψήφισμα του 2013 που περιείχε το αποπροσανατολιστικό ερώτημα «Να γίνει παιδικός σταθμός ή όχι» αντί για το ουσιαστικό «Να τσιμεντωθεί το Μπαρουτάδικο ή όχι». Στοχεύουν να κάνουν (ως συνεπείς υπηρέτες του κυβερνητισμού και του συστήματος) χρήση του κοινωνικού αυτοματισμού και να στρέψουν μία μερίδα των κατοίκων του Αιγάλεω εναντίον όσων αγωνίζονται. Εκβιάζουν ότι αν δεν χτιστεί το Πατινάζ, θα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ, δείχνοντας ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει (παρά τα παχιά αντιμνημονιακά λόγια) είναι η διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης και όχι η συνολική ανατροπή της πολιτικής που επιβάλλει το ξεπούλημα της φύσης και των δημόσιων χώρων, χέρι-χέρι με την καταστροφή των λαϊκών δικαιωμάτων.

Εμείς γνωρίζουμε ότι είτε με τα «κοινωφελή έργα» του ΕΣΠΑ που αποζητούν οι δήθεν αριστεροί επίδοξοι κυβερνήτες, είτε με το ξεπούλημα του ΤΑΙΠΕΔ, καμία αλλαγή δεν θα υπάρξει για εμάς, αν δεν ανατρέψουμε στο δρόμο κάθε προσπάθεια διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης και πολιτικής. Επίσης, μην περιμένουμε κανένα δικαστήριο δεν πρόκειται να μας δικαιώσει – τι να πούμε και για το ΣτΕ που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των περίοικων το 2013; Μόνο ο αγώνας των κατοίκων μπορεί να σταματήσει τη τσιμεντοποίηση του άλσους. Αυτός άλλωστε έχει μπλοκάρει το έργο μέχρι στιγμής. 


ΟΥΤΕ ΕΣΠΑ, ΟΥΤΕ ΤΑΙΠΕΔ – ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου