14 Απρ 2013

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ποιητών για να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Περιστερίου

(Ρεπορτάζ και βίντεο)


Συγκέντρωση οργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων, Φορέων και Συλλογικοτήτων Περιστερίου στην πλατεία Ποιητών ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας. Το Κέντρο Υγείας είναι παράρτημα του Αττικού νοσοκομείου και οι συμβάσεις των γιατρών και του προσωπικού που το στελεχώνουν λήγουν την Τετάρτη 17 Απρίλη 2013.
Στην συγκέντρωση η ΚΑΠΑ μοίρασε τρικάκι και μέλη της μίλησαν συμμετέχοντας στο διάλογο που έγινε και ήταν αρκετά πλούσιος. Αποφασίστηκε νέα συγκέντρωση με συνέντευξη τύπου και πικετοφορία την Τρίτη 16 Απρίλη στις 6:00μμ στην Πλατεία Ποιητών. Παρακάτω το κείμενο στο τρικάκι που μοιράστηκε:


Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό
  • Το Κέντρο Υγείας ανήκει σε όλο τον Περιστεριώτικο λαό.
  • Όλοι μαζί μπορούμε να το υπερασπιστούμε.
 Στην πολιτική των μνημόνιων δεν υπάρχει χώρος για δωρεάν, ανθρώπινη περίθαλψη για το λαό. Στα μάτια της κυβέρνησης, της τρόικας και του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφάλαιου, η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ φτηνή, όταν πρόκειται για τον εργαζόμενο και το φτωχό λαό. Τόσο φτηνή που δεν αξίζει να “ξοδευτούν” για την υγεία και την περίθαλψη μας. Πολύ καλύτερα τους έρχεται να περικόψουν τα χρήματα αυτά για να καταλήξουν στην τσέπη τους. Αφήνουν λοιπόν απλήρωτους γιατρούς και νοσηλευτές, κλείνουν νοσοκομεία και εξωτερικά ιατρεία, κόβουν φάρμακα και υλικά. Μας στερούν δηλαδή όλα αυτά που τα έχουμε πληρώσει χίλιες φορές με τον κόπο μας.
Δεν πρέπει να περάσει αυτή η πολιτική που δεν αφήνει όρθιο κανένα δικαίωμα και μας καταδικάζει στην εξαθλίωση. Οι αγώνες μπορούν να νικήσουν όταν τους δίνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Περιστερίου.



Μπορείτε να παρακολουθήσετε επίσης το βίντεο που τράβηξε και δημοσίευσε το "Βαθύ Κόκκινο" με κάποιες χαρακτηριστικές τοποθετήσεις, ανάμεσα τους και του ομιλητή της Κ.Α.ΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου