14 Απρ 2013

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


Τα όσα εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην Κύπρο, είναι το αποτέλεσμα της όξυνσης των ανταγωνισμών στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Έτσι, πίσω από το σχέδιο κουρέματος των κυπριακών τραπεζών, βρίσκεται η προσπάθεια της ΕΕ και κυρίως της Γερμανίας να ενισχύσουν την πολιτική και οικονομική επιρροή τους στο νησί. Από κοντά και ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός που αναζητά την ευκαιρία να χτυπήσει τον ρώσικο παράγοντα στην περιοχή. Απώτερος σκοπός του κάθε ιμπεριαλιστή και για λογαριασμό του, δεν είναι μόνο τα πλόυσια κοιτάσματα φυσικού αερίου, αλλά και ο συνολικότερος έλεγχος του νησιού σαν μια σημαντική πλατφόρμα και βάση εξόρμησης σε όλη τη γύρω περιοχή.
Χαμένος από αυτή την υπόθεση, βγαίνει ο κυπριακός λαός. Από τη μια στιγμή στην άλλη, βλέπει το επίπεδο διαβίωσής του να καταρρέει. Κόποι και αποταμιεύσεις χρόνων να αμφισβητούνται και να κατάσχονται από το μεγάλο κεφάλαιο. Η οικονομική ζωή του τόπου έχει παραλύσει και αυτό δεν αφορά μόνο στη λειτουργία των τραπεζών. Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Το επόμενο διάστημα, ο κυπριακός λαός θα υποστεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις του, ενώ παράλληλα η ανεργία θα αυξηθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Μέσα από τους εκβιασμούς των εκεί μνημονίων, θα γίνει προσπάθεια να λεηλατηθούν κυριολεκτικά οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, το μέλλον δηλαδή των επόμενων γενιών.

Πολύς λόγος γίνεται για το ΟΧΙ της κυπριακής βουλής και τις συνέπειες που προέκυψαν από αυτή την επιλογή. Μήπως, δηλαδή, δεν θα ήταν τόσο δύσκολα τα πράγματα εάν αποδέχονταν από την αρχή, τους όρους του Γιούρογκρουπ. Να έχουμε ξεκάθαρο πως στόχος της ΕΕ δεν είναι να εξυγιάνει την οικονομία του νησιού ή να διορθώσει τα κακώς κείμενα και το ξέπλυμα χρήματος όπως λέγεται. Άλλωστε υπάρχουν δεκάδες άλλοι φορολογικοί παράδεισοι και χρηματοφυλάκια γεμάτα με κλεμένους κόπους των λαών, που κανείς δεν πρόκειται να τους βάλει χέρι. Είτε με το Α σχέδιο είτε με το Β, κούρεμα σημαίνει καταστροφή του τραπεζικού τομέα. Σα να διαλαλούν σε όλους τους τόνους: Μη βάζετε κεφάλαια σε αυτές τις τράπεζες γιατί θα τα χάσετε, να τα στείλετε Γερμανία, Αγγλία ή όπου αλλού. Η αστική τάξη και η πολιτική ηγεσία της Κύπρου, στηριζόμενη τη μιά στο Ρώσο, την άλλη στον Αμερικάνο και τον Ευρωπαίο ιμπεριαλιστή, μετέτρεψε την οικονομία του νησιού σε πύργο από τραπουλόχαρτα, που καταρρέει με το πρώτο φύσημα. Ο καθένας κοιτάζει πως θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση για το δικό του όφελος και καθόλου δεν ενδιαφέρονται για το παρόν και το μέλλον των λαών της περιοχής. Κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστές προσπαθούν να χωρίσουν τους λαούς, σπέρνοντας το μίσος και τον εθνικισμό. Έτσι, σκοτωνόμαστε μεταξύ μας χωρίς όφελος και μόνος κερδισμένος από την υπόθεση, βγαίνει το κεφάλαιο.
Τα όσα διαδραματίζονται μας αφορούν άμεσα και καθόλου να μην ακούμε την κυβέρνηση πως τάχα η δική μας οικονομία είναι θωρακισμένη. Οι ελληνικές εξαγωγές στην Κύπρο είναι τουλάχιστο ένα δις και θα υποστούν σημαντική μείωση. Η σημερινή ωμή οικονομική επέμβαση, θα αποτελέσει προηγούμενο και για επόμενες και σε άλλες οικονομίες στο άμεσο διάστημα. Όπως με τα μέτρα λιτότητας και τα μνημόνια που ξεκίνησαν από την ελληνική οικονομία και εφαρμόζονται παντού στην Ευρώπη, το ίδιο προοιωνίζεται και με την περίπτωση της Κύπρου.
Η δική μας απάντηση, δεν βρίσκεται στην επιλογή του λιγότερο βάναυσου δυνάστη. Οι λαοί έχουν αστείρευτες δυνατότητες αρκεί να το πιστέψουν. Να επιμείνουμε στην οργάνωση και τον αγώνα μέχρι να ανατρέψουμε τα μέτρα λιτότητας και λεηλασίας. Αυτό θα είναι και η καλύτερη αλληλεγγύη στο λαό της Κύπρου. Το παράδειγμα ότι μπορούμε να νικήσουμε.
  • Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες
  • Μέτωπο των λαών Ελλάδας- Κύπρου- Τουρκίας ενάντια στον ιμπεριαλισμό και την ξένη εξάρτηση

Κίνηση Αντίστασης και Πάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου