11 Ιουν 2013

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο Βουγιουκλάκειο νοσοκομείο

παρασκευή 14 Ιουλίου,  συναυλία ενημέρωσης και συμπαράστασης
8 μ.μ. μετρό Αιγάλεω
 

Εδώ και οχτώ εβδομάδες, οι εργαζόμενοι στην κλινική Βουγιουκλάκειο στο Αιγάλεω βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Για την ακρίβεια βρίσκονται σε απεργία διαρκείας διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων τους που φτάνουν τους 9 μήνες!
Μιλώντας με την Σ., εργαζόμενη στο Βουγιουκλάκειο, μας ενημερώνει ότι στην κλινική εργάζονται γύρω στους 65 εργαζόμενους και ότι ο εργοδότης σταμάτησε να τους πληρώνει εδώ και 9 μήνες, ενώ έχει προχωρήσει και σε μονομερή μείωση του μισθού τους. Ο ίδιος επικαλείται την μη πληρωμή της κλινικής από τον ΕΟΠΥΥ ώστε να πληρώσει τους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει δικαστική απόφαση για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του καθώς και κατασχετήριο χωρίς να υπάρξει μέχρι στιγμής κάποια συνέπεια εις βάρος του.
Η κλινική λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας, η απεργία συνεχίζεται αποφασιστικά και χρειάζεται την στήριξη και αλληλεγγύη όλων.
Τα αιτήματα των εργαζόμενων είναι:
  1. Άμεση πληρωμή και εξόφληση των δεδουλευμένων μηνών και καταβολή αναδρομικών από την υπογραφή της κλαδικής Σ.Σ.Ε. ΟΣΝΙΕ 2009.
  2. Αμεση ανάκληση της απόφασης της Διοίκησης του Βουγιουκλάκειου για την μονομερή μείωση του μισθού των εργαζομένων. Απαιτούμε καμία μείωση στους μισθούς μας, η μισθοδοσία να συνεχιστεί με την συλλογική σύμβαση της ΟΣΝΙΕ του 2009.
  3. Να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας των ασθενών και των εργαζομένων της κλινικής.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου στις 8 μ.μ. στο Μετρό του Αιγάλεω έχει προγραμματιστεί συναυλία ενημέρωσης και συμπαράστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου