30 Μαΐ 2013

Να απαντήσουμε μαζικά και αποφασιστικά στις επιστρατεύσεις

Όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στην επιστράτευση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7μμ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, τα όσα διαδραματίστηκαν στη διάρκεια του όσο και στο τελείωμά του, θεωρούμε πως είναι αρκετά χρήσιμος για διάφορα συμπεράσματα.

Η επίθεση που δέχτηκαν οι καθηγητές από το σύστημα και την τρικομματική κυβέρνηση δεν αφορούσε στενά τους ίδιους, αλλά το σύνολο του λαού. Χιλιάδες νέοι άνεργοι προβλέπεται να προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες, ενώ ταυτόχρονα η δημόσια δωρεάν παιδεία δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα. Ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε την απεργία με το φασιστικής έμπνευσης μέτρο της προληπτικής επιστράτευσης δείχνει ότι το σύστημα θα αντιμετωπίζει με το βούρδουλα κάθε μία και έναν που θα αντιδράσει στην πολιτική του, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, τα χαράτσια. Γι' αυτό το λόγο άλλωστε, ετοιμάζεται και να απαγορεύσει τις μικρές διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης.


Οι εκπαιδευτικοί έκαναν το αυτονόητο. Με μαζικές συνελεύσεις καταδίκασαν το νομοσχέδιο που τους απολύει και παρά την επιστράτευση αποφάσισαν να απεργήσουν. Μπορεί όμως ο απλός εργαζόμενος εκπαιδευτικός να έπραξε αυτό που όφειλε, δηλαδή να αντισταθεί, δεν το έπραξαν όμως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και οργανωμένες δυνάμεις που δρουν μέσα στους εκπαιδευτικούς.

Είναι πιο φανερό παρά ποτέ ότι έχει χρεοκοπήσει αυτός ο συνδικαλισμός που κινείται στους διαδρόμους των υπουργείων και που συνδιαλέγεται με τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου ή που επιδιώκει άλλες δήθεν πιο φιλολαϊκές. Είναι αναγκαίο το συνδικαλιστικό-εργατικό κίνημα να είναι ανεξάρτητο από κάθε είδους προδοτικές συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ομοσπονδιών που το εμποδίζουν να διεκδικήσει συγκρουσιακά τα αυτονόητα δικαιώματά του, και να αναζητήσει τα δικά του όργανα πάλης ξεκάθαρα στις γενικές συνελεύσεις της βάσης και τις επιτροπές αγώνα.

Ας κρατήσουμε όμως και τα θετικά. Υπήρξαν συνελεύσεις καθηγητών που έθεσαν όχι μόνο την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής και το προχώρημα του αγώνα, αλλά και την έμπρακτη αντιμετώπιση της επιστράτευσης. Κάτι που ο λαός μας και το κίνημα θα το συναντά μπροστά του. Τους τρόπους δηλαδή μαζικής απάντησης σε μια πολιτική που επιβάλλεται με όλο και πιο βίαιο τρόπο. Την οργάνωση του αγώνα και τη διεκδίκηση παρά τη συκοφαντία και την καταστολή. Να μην ξεχνάμε πως οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ και οι ναυτεργάτες, τελούν ακόμα υπό καθεστώς επιστράτευσης και απαγόρευσης οποιασδήποτε διεκδίκησης είτε αυτά είναι δεδουλευμένα, είτε απολύσεις ή οτιδήποτε άλλο αυτονόητο για μας.

Ο αντιλαϊκός οδοστρωτήρας ντόπιου και ξένου κεφαλαίου-τρόικας ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ δεν θα σταματήσει, και το εργατικό κίνημα οφείλει αντί να διαπραγματεύεται για ψίχουλα βελτίωσης των αντιδραστικών μνημονιακών μέτρων να παλεύει συνολικά για την ανατροπή τους, όπως και όσων τα επιβάλλουν. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, όπως φάνηκε και με τους καθηγητές, αποτυγχάνουν οι πρακτικές που δεν αφήνουν τους αγώνες να συγκρουστούν και τους εξαρτούν από τον καθεστωτικό συνδικαλισμό.
Ο αγώνας για παιδεία, υγεία και αξιοπρεπή ζωή συνεχίζεται και για τους εκπαιδευτικούς και για όλο το λαό και θα κριθεί στο πεδίο της αναμέτρησης. Αυτή και οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση θα δώσει ξανά την ευκαιρία στους εργαζόμενους να αντισταθούν στον αυταρχισμό και τη λιτότητα βγαίνοντας στο δρόμο. Θα πρέπει με αποφασιστικότητα και μαζικότητα να δώσουμε τις μάχες που έρχονται.

-ΝΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
-ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΙΣ
-ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ, ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου