18 Ιουλ 2013

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ



ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!

ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ

Πριν καλά-καλά ορκιστεί η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αποβιβάστηκαν κλιμάκια της τρόικας με νέες απαιτήσεις και μέτρα που πρέπει να επιβληθούν άμεσα. Το κλίμα εφησυχασμού που προσπάθησαν τον τελευταίο καιρό να καλλιεργήσουν οι μεγαλοκαναλάρχες και τα κυβερνητικά παπαγαλάκια με τη δήθεν επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και το λεγόμενο success story ως αποτέλεσμα των θυσιών της εργατικής τάξης καταρρέει.
Προωθούνται νέα χαράτσια και ένταση της φοροληστείας, 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο ως το 2015 (κυρίως από Παιδεία-Υγεία), απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ατομικές συμβάσεις των 350 ευρώ και κατάργηση της πενθήμερης δουλειάς.
Ο Σόιμπλε έρχεται στις 18 Ιουλίου με σκοπό, εκτός από την στήριξη του νέου κυβερνητικού σχήματος, να προωθήσει τα συμφέροντα του γερμανικού ιμπεριαλισμού.
Γιατί μπορεί ΕΕ και ΔΝΤ να συμφωνούν στα μέτρα εξαθλίωσης του λαού, αλλά ο μεταξύ τους ανταγωνισμός οξύνεται. Οι ΗΠΑ επιδιώκουν νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους σε βάρος των γερμανικών τραπεζών, ενώ οι Γερμανοί διαρκή επιμήκυνσή του.
Το ντόπιο κεφαλαίο, με στόχο τη διασφάλιση της κυριαρχίας του πάνω στην εργατική τάξη και το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες της, είναι αποφασισμένο να δώσει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές με αντάλλαγμα την πολιτική και οικονομική τους στήριξη. Όμως το ξεπούλημα-παραχώρηση του δημόσιου πλούτου, η εκμετάλλευση πιθανών ενεργειακών κοιτασμάτων, το πέρασμα αγωγών (TAP) αφορούν πολύ μεγαλύτερο εύρος από τα σύνορα της χώρας και την οικονομική τους διάσταση. Έχει να κάνει με το γεωστρατηγικό έλεγχο ολόκληρης της περιοχής (Βαλκάνια - Μ. Ανατολή).
Μέσα στο κουβάρι των ανταγωνισμών εντείνεται η φασιστικού τύπου επιβολή μέτρων (επιστρατεύσεις, κλείσιμο ΕΡΤ, καταστολή, περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων) για να υλοποιείται κάθε φορά αυτή η πολιτική.
Παρ' όλες τις δυσκολίες ο λαός αντιστέκεται και δημιουργεί ρήγματα σε κυβερνητικό επίπεδο! Η λαϊκή κινητοποίηση και η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων αποτελεί αγκάθι στις επιδιώξεις τους. Αυτός είναι και ο μόνος δρόμος που μπορεί να δώσει διέξοδο στα συμφέροντα της εργατικής τάξης.
Ο δικός μας δρόμος δεν έχει ανάγκη από προστάτες. Δεν υποτάσσεται στα συμφέροντα κάποιου ξένου δυνάστη. Δεν ταυτίζεται με τις επιδιώξεις του ενός ή του άλλου ιμπεριαλιστή. Βρίσκεται έξω από την ΕΕ, το ΔΝΤ και το ΝΑΤΟ. Δεν επιδιώκει καμία δεξιά ή «αριστερή» διαχείριση της. Είναι κόντρα σε ένα σύστημα που έχει σαπίσει και ωθεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και τη ξενιτιά.
Αυτό το δρόμο έχουν ξεκινήσει να τον περπατούν και άλλοι λαοί, από την Τουρκία και την Αίγυπτο ως τη Βραζιλία. Συνειδητοποιούν τη δύναμή τους, οργανώνονται και στοχεύουν πολιτικά, διεκδικώντας τη ζωή τους.
Μέσα από την σύγκρουση με τα ντόπια και ξένα αφεντικά θα ισχυροποιηθούν και άλλο οι αγώνες του λαού, φέρνοντας νίκες και προοπτική.


 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΪΜΠΛΕ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 18:30  
  πλ. Κλαυθμώνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου