25 Ιουλ 2013

ΤΟ ΠΑΤΙΝΑΖ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!



Στις 24 Ιουλίου, για μία ακόμη φορά, μετά το αποτυχημένο δημοψήφισμα για το «ναι ή όχι στο βρεφονηπιακό σταθμό στο Πατινάζ», ο δήμαρχος Αιγάλεω Χ. Καρδαράς επέδειξε τις «δημοκρατικές του ευαισθησίες» στο θέμα τσιμεντοποίηση του Μπαρουτάδικου, φέρνοντας μπουλντόζες στις 7:00 το πρωί ώστε να γκρεμίσουν τα δέντρα που αποτελούν έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου και ελεύθερους χώρους ψυχαγωγίας στη Δυτική Αθήνα. Νωρίτερα, στις 4:00 τα ξημερώματα, ο εργολάβος που έχει αναλάβει το δήθεν «κοινωφελές έργο» της κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμού μέσα στο Πατινάζ, είχε έρθει να κόψει τις κλειδαριές της περίφραξης, ενώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατέγραψαν τις πινακίδες ων σταθμευμένων αυτοκινήτων.
Αν δήμαρχος και εργολάβοι νόμισαν ότι θα ξεμπερδέψουν έτσι εύκολα με τις αντιδράσεις των κατοίκων, λογάριασαν λάθος.
Οι περίοικοι που αντιστέκονται σθεναρά στο να γίνει τσιμέντο ο χώρος που αποτελεί ανάσα για αυτούς και τα παιδιά τους, μαζί με άλλους κάτοικους της περιοχής ήταν έτοιμοι από τις 6 το πρωί να αντιμετωπίσουν για μία ακόμη φορά τις μπουλντόζες. Και αφού έκαναν ξεκάθαρο στον εργολάβο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουν να ξεριζωθεί ούτε ένα δέντρο, τους ανάγκασαν να φύγουν.



Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι επισκέφθηκαν το δήμαρχο, ο οποίος αναγκάστηκε να έρθει από «εξωτερικές» δουλειές. Επικαλέστηκε τη «δημοκρατικότητα» του απονομιμοποιημένου δημοψηφίσματος-παρωδία, ενώ απέναντι στους κατοίκους που έχουν προτείνει τεκμηριωμένα πολλές άλλες τοποθεσίες για την κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού,  απάντησε ότι το ΕΣΠΑ δίνει λεφτά μόνο για να γίνει το έργο εκεί που έχει αποφασιστεί. Μέσα σε κατάσταση ευθυνοφοβίας, είπε ότι ναι μεν η παράταξή του θέλει να γίνει το έργο, αλλά το θέλουν και όλες οι άλλες παρατάξεις, ανάμεσά τους και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Επικαλέστηκε τη “δημοκρατικότητα” της απόφασης του δήμου και συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, διότι το έργο είναι ευθύνη της περιφέρειας και αυτή στέλνει τις μπουλντόζες. Κλείνοντας, είπε ότι αν τελικά έχει λάθος αυτό θα φανεί στις εκλογές. Από τη μεριά τους οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι ξεκαθάρισαν ότι οι αγώνες ξεπερνούν τις εκλογές και τα δημοτικά συμβούλια, ότι δεν τσιμπάν στο δόλωμα των «κοινωφελών έργων» που στην πραγματικότητα υποβαθμίζουν τη ζωή των κατοίκων, και ότι ακόμα και να ξαναέρθουν τα ΜΑΤ, θα προστατέψουν το περιβάλλον και δεν θα επιτρέψουν να γίνει το Μπαρουτάδικο τσιμέντο.
Νομίζει ο δήμαρχος, όπως και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και όλοι οι θεσμοί του αστικού κράτους που περνούν νομοσχέδια για απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι, ότι ο αγώνας για ζωή και αξιοπρέπεια έχει «θερινά διαλείμματα». Ότι ο λαός που δέχεται επίθεση σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής του και των δικαιωμάτων του, δεν αντιστέκεται εν μέσω καλοκαιρινής ραστώνης. Κάνουν λάθος. Η πάλη για τα στοιχειώδη πλέον δικαιώματα που μας έχουν απομείνει δεν γνωρίζει παύσεις και θα συνεχιστεί με όλο και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Το Μπαρουτάδικο δεν θα γίνει τσιμέντο και όπως έλεγαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι “όσοι προσβλέπουν σε αυτό, να γνωρίζουν ότι όπως νύχτα έρχονται για να καταστρέψουν το πράσινο, έτσι νύχτα θα φύγουν”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου