11 Οκτ 2013

Μιας και ο φασισμός έρχεται να προωθήσει την πολιτική του κεφαλαίου, να ανατρέψουμε την πολιτική του.




Από τα σύννεφα πέφτουν τάχα οι «έγκριτοι» δημοσιογράφοι και οι κυβερνητικοί πολιτικοί, από τις αποκαλύψεις των τελευταίων εβδομάδων για το ναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Δολοφονίες, εκβιασμοί, ξυλοδαρμοί, μαστροπία... με μπόλικες διασυνδέσεις στα σώματα ασφαλείας και μυστηριώδεις χρηματοδότες, έως και την κατάλυση του πολιτεύματος.
Οι ίδιοι όμως που μένουν σήμερα με το στόμα ανοικτό, διατηρούσαν πλήρως την ψυχραιμία τους όταν η Χρυσή Αυγή μιλούσε για λαθρομετανάστες που κλέβουν τις δουλιές των Ελλήνων. Για τα ρατσιστικά πογκρόμ και τα κυνηγητά. Όταν ψήφιζαν στη βουλή φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές και προέδρο στο ΤΑΙΠΕΔ, που θα αναλάβει να ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία -πατριώτες σου λένε μετά. Ούτε είπανε κουβέντα για τα δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας» με 18ευρώ ανασφάλιστα, μεροκάματο. Παρά μονάχα τρίψανε ικανοποιημένοι τα χέρια τους, όταν ο Μιχαλολιάκος δήλωνε πως θα υπερασπιστεί το ευρώ.

Και όλα αυτά γιατί η Χρυσή Αυγή, είναι δικό τους δημιούργημα.
Πρώτα και κύρια ιδεολογικό: Δεκαετιές τώρα προσπαθούν να μας πείσουν, πως για τη φτώχια και την κακομοιριά φταίνε οι μετανάστες, φταίνε οι Τούρκοι, οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί. Σε καμία όμως περίπτωση το κεφάλαιο, ο ιμπεριαλισμός, το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, γιατί αυτοί είναι σύμμαχοι. Άσχετα εάν οι «σύμμαχοι» έχουν καθορίσει οικονομικά και στρατιωτικά τη ζωή του τόπου μας, τους τελευταίους αιώνες. Έπειτα, πως για την ανεργία και την καταστροφή είναι υπέυθυνοι οι εργαζόμενοι που αμοίβονται υψηλά, κανουν απεργίες και έχουν παράλογες απαιτήσεις, όπως έλεγε και ο Χρυσαυγίτης του Περάματος. Τύφλα να έχουνε λοιπόν, τα γραφτά του ΣΕΒ.
Κατά δεύτερο, η ναζιστική οργάνωση στηρίχτηκε και στην πράξη. Τα τελευταία χρόνια, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού έστριψε την πλάτη στις κυρίαρχες κυβερνητικές πολιτικές δυνάμεις. Το σύστημα εξουσίας είδε με καλό μάτι την ενίσχυση του εθνικισμού. Που να τρέχουν όλοι αυτοί τώρα σε πορείες και διαδηλώσεις, στείλτους στο δικό μας το παιδί. Έτσι γέμισαν τα πρωινάδικα με Χρυσή, τα μεσημεριανάδικα με Αυγή και τις νύκτες πογκρόμ με μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες, πάντα με συνοδεία αστυνομίας για να «ξεβρωμίσουν» τον τόπο. Να σου και στημένα ρεπορτάζ για προστασία σε καημένες γριούλες και δηλώσεις για αυθεντικά κινήματα που θα τρίξουν τα δόντια στους δυνάστες του λαού, εξανθρωπίζοντας τους ναζί.
Ο φασισμός λοιπόν, επιλέγεται από το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα όταν οι παραδοσιακές του πολιτικές έχουν στιγματιστεί στα μάτια του λαού. Εμφανίζεται σαν κάτι το καινούργιο που θα στείλει στα σκουπίδια τους διεφθαρμένους πολιτικούς, αποκρύπτοντας όμως την πραγματικότητα. Το γεγονός ότι δεν έχουν μόνο χρεωκοπήσει οι πολιτικοί του κεφαλαίου, αλλά το ίδιο το κεφάλαιο. Προσπαθεί κάτω από τον εθνικισμό, να καλύψει την αλήθεια ότι ο κόσμος είναι χωρισμένος σε τάξεις. Και επειδή όμως δε φτάνουν μόνο αυτά για να πνίξεις το δίκιο, επιστρατεύεται η ανοιχτή βία, οι απαγορεύσεις των αγώνων του λαού και οι διώξεις. Όχι μόνο από τις φασιστικές ομάδες, αλλά από το ίδιο το αστικό κράτος.
Συνεπώς δεν πήρε αέρα η ναζιστική οργάνωση επειδή απλά κάποιοι την ψήφισαν, όπως αντίστοιχα και τα μνημόνια επειδή μαζί τα φάγαμε.
Πως όμως κολλάνε όλα τα παραπάνω με τις σημερινές διώξεις Χρυσαυγιτών, από την συγκυβέρνηση που ορκίζεται στα συμφέροντα του κεφαλαίου; Κάπου σκάλωσε το πράγμα. Μετά τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και τις χιλιάδες κόσμου στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις τις επόμενες μέρες, το σύστημα δεν μπορούσε πιά να προσφέρει κάλυψη στους ναζί, όπως έκανε με την περίπτωση της επίθεσης στο ΚΚΕ στο Πέραμα. Αφού δεν έπιασε το ψέμα, ότι το έγκλημα ήταν για το ποδόσφαιρο, αποφασίστικε να «καεί» η Χρυσή Αυγή μιας και η κυβέρνηση είναι «σοβαρότερη» για να «καεί» εκείνη. Όχι όμως για να κάνει το χατήρι στη λαϊκή απαίτηση για απονομή δικαιοσύνης, αλλά για να ενισχυθεί η κυβέρνηση. Γιατί να μην ξεχνάμε πως η κυβέρνηση είναι αυτή που θα φέρει το νέο μνημόνιο, το ξεπούλημα και την καταστροφή.
Το κενό λοιπόν που αφήνει η Χρυσή Αυγή για το σύστημα, θα το καλύψει η κυβέρνηση. Ήδη άρχισε με τα παραμύθια για τα δύο άκρα. «Πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή ακραία αντιπολίτευση που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση» ομολόγησε από τις ΗΠΑ ο Σαμαράς, ενώ ταυτόχρονα διώκει 27 αγωνιστές απο τη Χαλκιδική, με κατηγορίες για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης». Εξισώνει δηλαδή ανθρώπους που αγωνίζονται για τον τόπο και τη ζωή τους, με τους μαχαιροβγάλτες ναζιστές. Ο φασισμός λοιπόν δίνει σπουδαία βοήθεια στο σύστημα, ακόμα και φυλακισμένος. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που με φασιστικού τύπου μέτρα, η κυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική της. Οι επιστρατεύσεις κλαδών που μπαίνουν στον αγώνα, η απαγόρευση απεργιών και πορειών, η ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, η απαγόρευση αυτόδιαχειριζόμενων στεκιών και καταλήψεων είναι μερικά μόνο από τα μέτρα αυτά, που η κυβέρνηση δε θα τολμήσει να συλλάβει ποτέ.
Ανοικτή τρομοκρατία λοιπόν, απέναντι σε όποιον οργανώνεται να αντισταθεί στις επιταγές της τρόικα. Γιατί να πούμε και αυτό, ότι ο φασισμός σε μιά εξαρτημένη χώρα όπως στην Ελλάδα, πίσω από τα κούφια λόγια και τις πατριωτικές κορώνες, έρχεται να στηρίξει τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού- θα πάρει βέβαια και το κατιτίς το ντόπιο κεφάλαιο για τη συναλλαγή φυσικά. Έτσι έγινε με το Μεταξά το '36 -κολλητός των Άγγλων-, με τους γερμανοκασιδιάρηδες των κατοχικών κυβερνήσεων το '40 και τη US Χούντα των συνταγματαρχών. Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι και αντιιμεριαλιστικός αγώνας.
Με τον αγώνα του ο λαός καταλαβαίνει και το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού. Ποιός χαλυβουργός άραγε δεν κατάλαβε το ποιόν των ναζιστών, όταν στην απεργία τους οι Χρυσαυγίτες πήραν το μέρος του αφεντικού. Όταν στηρίζουν την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, όταν συκοφαντούν τις απεργίες των ναυτεργατών και καθηγητών. Ή μήπως οι εργολαβικές καθαρίστριες στο ΑΠΘ που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους και ο Παναγιώταρος καλούσε την αστυνομία να καταλύσει το άσυλο και να τις συλλάβει; Δεν μπορεί να είσαι αντιμνημονιακός από τη μία και από την άλλη να καταγγέλεις όποιον αντιστέκεται σε αυτό. Όπως όμως και το σύστημα που τον γεννά, έτσι και ο φασισμός έχει τις αξεπέραστες αντιφάσεις του.
Μιας και ο φασισμός έρχεται να προωθήσει την πολιτική του κεφαλαίου, να ανατρέψουμε την πολιτική του.

κώστας Α


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου