21 Οκτ 2013

Ακραία είναι η πολιτική του συστήματος και όχι οι αγώνες του λαού

  Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις τις τελευταίες εβδομάδες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτη. Μέσα σε λίγες μέρες από την κυβέρνηση και το Σαμαρά, μέχρι το σύνολο σχεδόν των Μέσων Ενημέρωσης, παρατηρήσαμε μια αξιοθαύμαστη αλλαγή στάσης απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα. Το δικαστικό σύστημα ενεργοποιήθηκε και από την πλήρη ασυλία για όλη την εγκληματική τους δράση είδαμε ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να οδηγούνται στη φυλακή. Οι “έγκριτοι” δημοσιογράφοι ανακάλυψαν εμβρόντητοι την ωμότητα των εγκλημάτων και άρχισαν να καταδικάζουν αυτούς που μέχρι χθες διαφήμιζαν. Από κοντά ο Σαμαράς όπως και άλλα στελέχη της ΝΔ που μέχρι χθες έκαναν ανοίγματα στο “αδερφό κόμμα”. Μέχρι και ο Βορίδης, γέννημα της μεγάλης φασιστικής μήτρας της ΕΠΕΝ, (όπως και ο Μιχαλολιάκος) δηλώνει αντι-φασίστας.

  Και όλα αυτά σε μια καθόλου τυχαία στιγμή. Μετά τη δολοφονία ενός αντιφασίστα τραγουδοποιού και αγωνιστή που προκάλεσε την οργή χιλιάδων λαού σε όλη την επικράτεια της χώρας. Που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης όσων αντιστέκονται στο ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο που συστηματικά ποτίζεται ο λαός μας εδώ και δεκαετίες. Που όπως φάνηκε από την πρώτη κιόλας ημέρα, δεν θα περνούσε εύκολα “στα ψιλά” όπως οι δολοφονίες μεταναστών και τα χτυπήματα των νεοναζί σε συνδικαλιστές και αριστερούς, βάζοντας τεράστια πίεση στην κυβέρνηση.

  Κυρίως όμως, τη στιγμή που η βαρβαρότητα των μέτρων του μνημόνιου αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά απέναντι σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες. Την ώρα που προχωράνε στα γεμάτα πλέον και χωρίς περιστροφές οι απολύσεις στο δημόσιο. Σε πρώτη φάση 40.000 σύμφωνα με την απαίτηση της τρόικα και αμέσως μετά άλλοι 40.000. Την ώρα που ανοίγει ο δρόμος για μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και χιλιάδες οικογένειες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να βρεθούν άστεγες στο δρόμο. Νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αυξήσεις σε εισιτήρια, περικοπή περίθαλψης, εκπαίδευσης κλπ.

  Η Χρυσή Αυγή αξιοποιείται από το σύστημα για άλλη μια φορά. Πριν με το “χτίσιμο” της στη βάση της τρομοκρατίας που ασκούσε στις αγωνιζόμενες μερίδες του λαού. Τώρα με το “ξήλωμα” της (θα δούμε μέχρι ποιο βαθμό) στη βάση της ενίσχυσης της κυβέρνησης που έχει μια πολύ μεγάλη ατζέντα από βαριά αντιλαϊκά μέτρα να περάσει στο αμέσως επόμενο διάστημα. Για αυτό τα Ευρωπαϊκά και Αμερικάνικα επιτελεία επαινούν το Σαμαρά για την αποφασιστικότητα του και τον ενισχύουν πολιτικά. Για αυτό, πατώντας στην “υπεράσπιση της δημοκρατίας”, αυτοί που έχουν καταλύσει στην πράξη κάθε έννοια δημοκρατίας, πλασάρουν τη θεωρία των δύο άκρων. Για αυτό εξισώνουν με το φασισμό τους δίκαιους αγώνες του λαού για αξιοπρεπή ζωή, όπως στις Σκουριές που συγκρούονται με την αστυνομική βία που προασπίζει τα συμφέροντα τις Καναδικής πολυεθνικής και του Μπόμπολα.

  Ποιο είναι λοιπόν το άλλο “άκρο” σύμφωνα με το Σαμαρά και την κυβέρνηση; Γιατί ναι μεν μπορεί να “δείχνει” το θεώρημα αυτό την αριστερά, αλλά στοχεύει όλο το λαό. Ακόμα κι αν κυνηγηθούν αριστεροί, συνδικαλιστές και πρωτοπόροι αγωνιστές (όπως ο Παύλος Φύσσας) ο στόχος τους είναι να τρομοκρατηθεί και να λουφάξει όλος ο λαός. Ο στόχος τους είναι να περνάν τα μέτρα που τσακίζουν τα δικαιώματα μας. Να απολύουν εργαζόμενους και να κλέβουν τον ιδρώτα του λαού και των τίμιων ανθρώπων χωρίς αντίσταση και κινητοποιήσεις. Κι επειδή ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι ο λαός ΔΕΝ πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην πολιτική τους, θωρακίζονται χαρακτηρίζοντας από πριν τους αγώνες που θα ξεσπάσουν ως “ακραίους”.

Οι αγώνες του λαού δεν είναι “βίαιοι” ή “ειρηνικοί”, “ακραίοι” ή “μετριοπαθής”. Είναι δίκαιοι!

  • Όχι στη φτώχεια και την εξαθλίωση
  • Κάτω τα νέα μέτρα
  • Το φασισμό των νεοναζί και της κυβέρνησης τσακίζουν οι αγώνες του λαού
  • Αντίσταση, οργάνωση, αγώνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου