20 Μαρ 2016

ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΑπό τις λάσπες της Ειδομένης και τα κύματα του Αιγαίου, ως τους καταυλισμούς του Πειραιά και του Σχιστού, ξετυλίγεται καθημερινά το δράμα χιλιάδων ξεριζωμένων που αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς προς την «πολιτισμένη» Ευρώπη των φρακτών και των συρματοπλεγμάτων, ρισκάροντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.
Οι άνθρωποι αυτοί προέρχονται από χώρες κατεστραμένες από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους. Οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσίας, έχουν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή ολόκληρων χωρών. Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Ουκρανία και Συρία, αλλά και δημιουργήματα τύπου ISIS, αποτελούν τα πιο τρανταχτά παραδείγματα της άμεσης επέμβασης των ιμπεριαστών που σαν αποτέλεσμα είχαν τη διάλυση των υποδομών, το θάνατο και τον ξεριζωμό εκατομμυρίων αθώων. Δεν είναι όμως και τα μόνα, καθώς και σε δεκάδες άλλα σημεία του πλανήτη το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα δημιουργεί καινούργιες στρατιές εξαθλιωμένων, που αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της μετανάστευσης. Ακόμα και στην ίδια μας τη χώρα, ο ελληνικός λαός υπόκειται χωρίς σταματημό τις καταστροφικές και βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων και την ιμπεριαλιστική επιτροπία των ΔΝΤ και ΕΕ.
Την ίδια στιγμή, αυτοί που έχουν δημιουργήσει τα καραβάνια των προσφύγων ή έχουν συμβάλει τα μέγιστα σε αυτό, κλείνουν τα σύνορα, υψώνουν φράκτες και αντιμετωπίζουν με φασιστικές πραχτικές τους κατατρεγμένους του πολέμου. Η ουσία όμως είναι ότι η Ενωμένη Ευρώπη καθόλου ενωμένη δεν είναι, παρά παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες των προσφύγων πετώντας το μπαλάκι ο ένας στον άλλον για το πρόβλημα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει. Παράλληλα, προετοιμάζουν τη χώρα μας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και επιλογής φτηνών εργατικών χεριών για τα εργοστάσια τους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για άλλη μια φορά αποδέχεται το ρόλο που της επιφυλάσουν. Παραχωρεί το ελληνικό έδαφος ως βάση για βομβαρδισμούς ενώ προτείνει τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης. Καλωσορίζει ως τοποτηρητή τον νατοϊκο στόλο στο Αιγαίο, που με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, μπαίνει σφήνα στα ρώσικα πολεμικά μπλέκοντας τη χώρα μας σε άσχημα παιχνίδια. Νομιμοποιεί την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και δημιουργεί στρατόπεδα συγκέντρωσης για τον εγκλεισμό των προσφύγων, εκλιπαρώντας για μερικά ψίχουλα και μια κάποια διευκόλυνση.
Εμείς από την πλευρά μας, πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα κύματα των κατατρεγμένων. Οι μέχρι τώρα ειλικρινείς εκφράσεις αλληλεγγύης του λαού μας προς τους πρόσφυγες, δεν έχουν καμία σχέση με τις καλοπληρωμένες ΜΚΟ. Να διεκδικήσουμε από το κεφάλαιο και την κυβέρνησή του αυτά που δικαιούμαστε οι ίδιοι, αλλά και οι πρόσφυγες. Να παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων για όσο χρειαστεί, αλλά και να στοχοποιήσουμε την κύρια πηγή της δυστυχίας: Τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι οποίες απειλούν άλλωστε και το δικό μας μέλλον. Να μην αφήσουμε χώρο στα φασιστικά κυρήγματα του μίσους, που θέλουν να μας πείσουν πως για τα δεινά μας φταίνε οι κυνηγημένοι. Θολώνουν τα νερά και λάδι τις πραγματικές πηγές της δυστυχίας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ - ΑΣΥΛΟ - ΕΓΓΡΑΦΑ – ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου