29 Ιαν 2016

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ - ΑΣΦΑΛΙΣΗ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, υλοποιώντας το τρίτο μνημόνιο που έφερε μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με την διαδοχική ψήφιση εφαρμοστικών νόμων και των προαπαιτούμενων που υπαγορεύουν ΕΕ και ΔΝΤ, έρχεται τώρα να επιβάλλει δραματικές αλλαγές στην ασφάλιση των εργαζομένων. Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε, προβλέπονται μεγάλες μειώσεις στα τελικά ποσά των συντάξεων και αυξήσεις τόσο στα όρια όσο και στα ύψη των εισφορών των εργαζομένων. Κανένας δεν μένει έξω από αυτή τη νέα άγρια αντιασφαλιστική επιδρομή. Νέοι και παλιοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, η αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποστούν τις συνέπειες της

Εδώ και χρόνια προσπαθούν να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, λέγοντας ότι τα ταμεία δεν αντέχουν, ότι κάποιοι πέρνανε παχυλές συντάξεις, ότι το ασφαλιστικό καταρρέει γιατί δεν το αντέχει η οικονομία και είναι νομοτελειακο να μειωθούν τελικά οι συντάξεις. Πίσω όμως από όλα αυτά τα ψέμματα, κρύβεται η ίδια ακριβώς πολιτική των μνημονίων που έχει οδηγήσει σε τεράστια ανεργία, σε μεγάλη φτώχεια, στην κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Μια πολιτική που καθόλου δεν αποσκοπεί στην αντιμετώπιση της κρίσης και το ξαναζωντάνεμα της οικονομίας όπως διατίνονται, αλλά στην αρπαγή από το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, ολοένα και μεγαλύτερο κομμάτι από τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι.

Το ασφαλιστικό σύστημα, η σύνταξη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι άλλες κοινωνικές παροχές, θεσμοθετήθηκαν σε παλαιότερες εποχές μέσα από σκληρούς αγώνες και διεκδικήσεις. Σήμερα όμως με αφορμή και δικαιολογία την κρίση, το κεφάλαιο θέλει να καταργήσει αυτό το δικαίωμα και να ιδιοποιηθεί και αυτό το κομμάτι, παρόλο που ο πλούτος που παράγεται στην ανθρωπότητα είναι αρκετές φορές περισσότερος από ότι παλαιότερα. Το ύψος της σύνταξης, όπως και του μισθού είναι αποτέλεσμα του ταξικού συσχετισμού και του αγώνα και όχι τι έχουν και αν έχουν τα ταμεία.  Εξ’ άλλου τα χρήματα των ταμείων τα διαχειρίστηκαν οι κυβερνώντες διαχρονικά και σε καμιά περίπτωση ο λαός.

Μπροστά στο νέο εκβιασμό ότι δεν θα έχουν τάχα για συντάξεις εάν δεν προχωρήσουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, να αντιτάξουμε την οργάνωση και τον αγώνα. Τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων δεν είναι και δεν μπορεί να είναι «ατομική» υπόθεση. Ο κάθε εργαζόμενος λειτουργεί ενταγμένος σε μια συνολική διαδικασία, συμβάλλει μέσα από αυτή την ένταξή του στην παραγωγή του συνολικού πλούτου και για τον ίδιο λόγο δικαιούται αυτό που του ανήκει είτε σαν ενεργός εργαζόμενος είτε σαν απόμαχος της δουλειάς. Να δράσουμε από κοινού για να χτιστεί ένα πλατύ και ισχυρό μέτωπο αντίστασης και πάλης που να φράξει το δρόμο στην αντιασφαλιστική επίθεση που προωθούν η ΕΕ , το ΔΝΤ , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα άλλα μνημονιακά κόμματα.


Κάτω το νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα!
Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 4 φλεβάρη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου